Бебешка количка – всичко, което трябва да знаем

Бебешката количка е едно от най-важните неща, които ще ви трябват ежедневно през първата годинка на детето. Разходките навън са ключови за здравето и имунитета на вашето бебе, затова притежаването на удобна и компактна количка е основен момент в подготовката за новия член на семейството.

Бебешки колички можете да намерите във всеки по-голям детски магазин. Производителите са много, моделите – още повече.

Избор на качествена бебешка количка

Както с всичко останало, така и при бебешките колички ценовия диапазон е огромен. Можете да закупите чудесна количка от три части (бебешко кошче, седалка и кошче за кола) за 300-400 лв., можете да дадете и много повече в зависимост от производителя, материалите, от които е изработена количката и нейния дизайн. Препоръчително е предварително да определите бюджета, с който разполагате за закупуване на детска количка, за да можете да отсеете само онези модели, които се вписват във вашия бюджет.

Няколко интересни неща, на които ви съветваме да обърнете внимание когато разглеждате бебешки колички са: големината на кошчето, големината на количката и аксесоарите към нея.

Размер на коша

Големината на бебешкото кошче е от значение в случай, че желаете да го използвате по-дълго време. Някои по-малки модели бебешки колички се продават съответно и с по-малки кошчета, които са подходящи за първите 4-5 месеца, но впоследствие утесняват на бебето.

Размер на количката

Големината на количката е важна с оглед на нейната мобилност. Някои майки предпочитат по-малки модели колички, с които лесно да се придвижват в градска среда, други – намират по-големите модели за по-лесно маневрени и по-комфортни за бебето. Помислете кой от двата варианта предпочитате с оглед на условията, при които живеете. Също така, в случай, че използвате асансьор ежедневно, ви съветваме да вземете предвид и неговите размери. Асансьорите в някои кооперации са твърде тесни и ако разполагате с голям модел количка, то тя може да не успее да се побере в него, което, от своя страна, би ви създало доста главоболия.

Аксесоари

Аксесоарите към бебешките колички могат да бъдат от полза както за майката, така и за бебето. Някои колички се продават в комплект с множество аксесоари, докато за други можете да ги закупите допълнително. Аксесоарите за бебешки колички могат да бъдат: чанта, чадърче, дъждобран, играчка, спално чувалче, покривало за крачета, светлоотразителни ленти, топли ръкавички, които се закрепят за дръжката на количката и предпазват ръцете на майката от студа през зимата, поставка за чаша, поставка за телефон и още много други.

Ако нямате време да обикаляте по магазините за детски стоки или пък желаете да разгледате предлаганите продукти подробно и на спокойствие, можете да се възползвате от каталозите на онлайн магазините. В тях всичко е подробно описано и придружено от детайлни фотографии, които да ви помогнат да се ориентират в желания от вас модел бебешка количка.