Кредитиране и видове потребителски кредити

Кредитиране и видове потребителски кредити

Кредитирането представлява отпускане на парични средства от банка или друга финансова институция срещу определен лихвен процент с възстановяване на сумата по цялата главница. Кредитите биват обособени в отделни категории спрямо своето предназначение, обезпечение и схема за погасяване.

Обезпечените кредити, например, могат да се представят като предварително договорен ангажимент и/или финансов актив, който служи като гаранция за изплащането на взетия заем от кредитополучателя, и респективно – необезпечените кредити биват отпускани без необходимост от предоставяне на подобни материални ангажименти.
Read more

3 факта и 3 заблуди за потребителските кредити

3 факта и 3 заблуди за потребителските кредити

Все по-често и все повече хора търсят кредит , за да направят ремонт на дома, да си купят нови мебели или за да отидат на почивка със семейство и приятели. И въпреки, че живеем във време в което информацията буквално ни залива, все още когато стане дума за кредит , в обществото битуват различни тълкувания на условията и полезността.
Read more

Коя банка да избера, ако искам хубаво мобилно банкиране?

Коя банка да избера, ако искам хубаво мобилно банкиране?

В днешно време смартфоните заемат огромна част от ежедневието ни. С тях се свързваме с близките си, забавляваме се, слушаме музика и дори четем книги. Те се превърнаха и в разплащателни средства. Как? Чрез функцията Мобилно банкиране, която много български банки предлагат.
Когато използвате мобилно банкиране, само с един клик в приложението на телефона си можете да платите сметките си, да преведете пари, да проверите наличността си по разплащателни и спестовни сметки и да прехвърляте средства между тях. Всичко това означава край на досадното чакане на опашки!

И тук възниква въпросът: Какво ще ми даде мобилното банкиране и кое да избера?
Read more

Парите са нужни за да бъдем независими

Всеки от нас работи. Всеки от нас го прави за да има пари. Тези пари са му нужни в мизерни времена да успее да устои на всичко, което живота му поднася. Понякога се случва да нямаме пари, когато най-много ни трябват. Какво изобщо можете да направите за да не се налага да изпадате в тази ситуация?
Read more

Коя банка да избера, ако съм малък бизнес и ежедневно правя преводи?

Коя банка да избера, ако съм малък бизнес и ежедневно правя преводи?

От началото на създаването си, всеки бизнес се сблъсква с необходимостта да прави банкови преводи. Те са и най-бързият и лесен начин, ако искате да спестите време и да погасите навреме задълженията си. А те са много и разнообразни, като включват:
• Превод на работни заплати;
• Плащане на комунални сметки;
• Погасяване на кредити;
• Периодични плащания към доставчици;
• Прехвърляне на комунални и периодични плащания от една сметка, към друга.

Ако сте собственик на малък бизнес и трябва да правите всички тези неща на място, в клон на банката или на каси, това ще ви отнеме много ценно време, което можете да инвестирате в търсене на нови клиенти или подобряване на услугите, които предлагате.
Read more

Как да извлечем максимални ползи от кредитната си карта?

Как да извлечем максимални ползи от кредитната си карта?

Кредитната карта става все по-желано средство за разплащане и все повече хора я използват ежедневно. Кредитната карта, обаче, може да бъде нож с две остриета. От една страна тя ще ви осигури необходимата суми, за да си купите любимата чанта, или нови гуми за колата, тук и сега. Но от друга страна, при неправилна употреба, може да ви вкара в дългова спирала.

Тъй като ние от Izbiram.bg се стремим да сме ви полезни тази статия е за вас.
Read more