Press "Enter" to skip to content

Блог и електронен магазин в едно

Твърде е вероятно вече да сте се замислили за възможността да се обърнете към доказани специалисти в бранша с поръчка за изработка на сайт, който да използвате и развивате по ваше усмотрение и в съгласие с целите си.

Той може да бъде корпоративен сайт, електронен магазин, блог, новинарски или личен, сайт за обяви или запознанства, форум и какво ли още не. Тук искаме да ви запознаем с една възможност, която набира все повече популярност в Интернет, а именно изработка на сайт, който представлява комбинация от онлайн магазин и блог.

Комбинирането на блог и онлайн магазин в един сайт е печеливша комбинация, която дава предимството за по-качественото му SEO оптимизиране и популярността му на водещи места в големите онлайн търсачки. Освен това подобен сайт дава възможност да се съчетаят богатството от предлаганите в онлайн магазина артикули с уникални статии, насочени към един или друг продукт или услуга, което да засили търсенето и продаваемостта му.

Този сайт, тип „две в едно“, притежава пълните характеристики на висококачествен и работещ онлайн магазин, с неговите категории с продуктови описания, илюстрация, ценова листа, обратна връзка, административен панел, потребителска кошница, поръчване онлайн, куриерска доставка и разплащания. В същото време блогът в сайта дава възможност за по-атрактивно, пълно и съдържателно описание на продуктите в него, за публикуване на статистики, тенденциите в бранша, корпоративни новини и прогнози.
Такъв сайт, съчетаващ онлайн магазин и блог, е силно конкурентен и продаващ, сочат световните тенденции в бранша. Той позволява пренасочване чрез вътрешна връзка вътре в платформата, което е двупосочно – от публикация в блога към дадени продукти и услуги в онлайн магазина или от съответните продукти или услуги към по-подробна статия за тях в блога.

Качественото съдържание на блога, интересните, информативни, новинарски или познавателни материали в него привличат допълнително аудитория към онлайн магазина. От друга страна читателите на блога често се прехвърлят към секцията със стоки или услуги, които предлагате и така привличате нови потребители и потенциални клиенти. По този начин се гради бързо и успешно онлайн присъствие, авторитет, лоялна аудитория и стабилна клиентска и читателска маса.

Личните ви данни за оторизиран свободен достъп и лесно управляващия се административен панел правят управлението на този тип сайт бързо, лесно и удобно. Допълването, смяната или изтриването на продуктови описания и илюстрации от електронния магазин е максимално улеснено за вас като администратор. Същото важи и за качването, редактирането и свалянето на публикациите в блог секцията на комбинирания сайт. Не случайно световната тенденция в тази област е все повече потребители да използват за нуждите си именно блог и електронен магазин, събрани в един сайт, като по този начин предлагат много по-комплексно и успешно продуктите и услугите от портфолиото си.

Разбира се, преди да пристъпите към изграждането на подобна интернет страница, трябва първо да локализирате и дефинирате точно своята таргет група от потенциални бъдещи клиенти. Така ще имате ясна преценка какво трябва да бъде съдържанието на блог частта и какво на частта с онлайн магазина, за да са те в унисон една с друга и да изпълняват оптимално възложените им задължения. Допълвайте редовно артикулите, разнообразявайте асортимента, организирайте промоции, намаления, разпродажби и акции, заложете на атрактивния дизайн, на привлекателни шрифтове и атрактивен и качествен илюстративен материал. Самият блог пък трябва редовно да се поддържа с качествено съдържание и публикациите в него да постъпват регулярно, без големи промеждутъци от време, за да не отслабва вниманието на потребителя. Всяка публикация носи добавена стойност на онлайн магазина ви. За това допринася изключително много и неговата регулярна и качествена SEO оптимизация, извършена от специалисти.

Обърнете се към нашите високо квалифицирани специалисти, ако вече сте решили, че именно изработка на сайт, комбиниращ блог и онлайн магазин, отговаря в най-голяма степен на вашите нужди сега и за в бъдеще.