3 стратегии за бюджетен ремонт у дома

Всеки от нас желае да има модерно жилище с комфортен интериор, но не винаги средствата достигат.

Когато искаме да променим жилището си, ние сядаме и си съставяме план, който буквално отнася мечтата ни в канала. Нямаме достатъчно средства да се справим и накрая се отказваме. Въпросът не е само в желанието ни за комфортен интериор и модерен изглед, а и в самата поддръжка на дома, която не може да се отлага с години.

ремонт у дома

Има няколко ценни съвети, дадени от специалисти, които може да следвате като стратегии за бюджетен ремонт:

1. Бъдете оригинал с копия

Това е много условно определение, но в същината си представлява замяна на един продукт с друг, който го наподобява почти напълно. Заменете например италианската мазилка с тапет, който я имитира по съвършен начин. Дори някой да обърне внимание, че това не е оригиналът, проблем не съществува, защото ефектът е същият.
Вместо да събирате пари за скъпи мазилки или настилки, можете да поставите великолепни тапети или паркети, които по нищо не им отстъпват като визия. Освен това бихте могли да се възползвате от разпродажбите, които се организират по празниците. Досещате се, че така ще може да извършвате и по-често промени в апартамента си. Това е отлична новина!

2. Стъпка по стъпка към мечтите

Това е една стратегия, която изисква повече време. Важно е да си съставите приоритети и да сте наясно с всички етапи, които включва един крупен ремонт в жилището.
Ако се налага да изкъртите дупка в стената за нова камина или огромен аквариум например, то вие трябва да го направите още в началото, преди да се нанесете или когато се извършват останалите по-груби строителни дейности. Дори да нямате финанси за аквариум, оборудване и екзотични риби веднага, дупката трябва да е подготвена предварително.
За целта се доверявате на професионална фирма за услугата кърти, чисти и извозва, довършвате ремонта, докъдето стигат възможностите ви и планирате кога ще направите инвестицията за аквариум. Тя може и да е впоследствие, но генералната подготовка е приключила и пътят към сбъдването на мечтата е проправен.

3. Артистичен подход и причудливи решения

Те не са толкова скъпи, колкото смятаме. Напротив – предоставят шанс за развихряне на въображението, излизане извън рамките и създаване на шедьоври. Вместо да мислите за строго съчетаване на цветовете и за боя по стените, може да позволите на децата да рисуват по тях, да им помогнете с оригинални шаблони или стикери. Това е само една от възможностите.

Разходете се из града и вземете пример от малките кафенета или ресторантчета, където е използван същият подход. Други интересни примери: стар метален леген за мивка, лампи от непотребни материали, етажерки от дървени щайги и т.н.