Press "Enter" to skip to content

Гардеробът в спалнята: Незаменимият и практичен помощник

Ако не живеете в голяма къща, към чиято спалня имате допълнително помещение, което да ви служи като дрешник, то тогава нуждата от гардероб е наложителна. Това е един от компонентите на спалното обзавеждане, без които не бихте могли да се справите. Незаменим при организирането на дрехи и вещи, той ще внесе ред и не по-малко красота в помещението.

Според мястото, с което разполагате и нуждите ви, той може да бъде няколко крилен. Доброто разпределение в него гарантира функционалност и комфорт. Плъзгащите врати не само изглеждат красиво, но спестяват и място. Огледалата от външната страна са изключително функционални. Те биха ви послужили при избор на тоалет, но другата им функция е да разширят оптически помещението. Така то ще изглежда по-просторно и с голяма дълбочина. Друг трик за пълноценно усвояване на квадратурата е гардероб, разположен на ъгъл. Така ще си осигурите допълнителни етажерки, а помещението ще изглежда завършено и компактно.

В случай, че стаята в която ще поставяте гардероба разполага с ниши, бихте могли да си направите такъв по поръчка, който да заеме въпросното пространство. Така ще усвоите пълноценно възможностите и ще организирате перфектно вещите.

Варианти на разпределение

Гардеробите се различават не само според броя на крилата, но и по своята конструкция. По-компактните модели биха могли да бъдат на колелца, което ще позволи лесно разместване и позициониране на мебелировката. Външни чекмеджета с възможност за самостоятелно отваряне биха били изключително необходими при липсата на скрин или допълнителен шкаф. Така лесно можете да организирате бельото си, например, или други дребни принадлежности. Витрини или отворен обем не са особено практични за спалното помещение. Чрез тях няма да постигнете прибран и изчистен вид на стаята. Вещите на показ ще създават усещане за разхвърлян вид и неразбория.

Конфигурацията може да бъде оптимизирана чрез вдигнати до тавана врати на гардероба. Автоматичното вградено осветление вътре в самата мебел е изключително функционално.

Удобен вариант е и вграденото в гардероба легло. Това би спестило място и е подходяща опция за компактни и ограничени пространства. Открити рафтове биха могли да изпълнят ролята на библиотека, а интегрирано нощно осветление ще улесни достъпа и боравенето до различни вещи. Този начин на мебелиране би ви спестил необходимостта от нощни шкафчета. Това отново е предимство по отношение оползотворяването на малки пространства.

Не на последно място по значение е правилното съчетаване с останалото обзавеждане. Ако не се комбинира цветово и стилово, гардеробът ще изглежда грубо и не на място. Идеята на тази мебел е да улесни подредения и прибран вид на стаята. Не трябва да се набива на очи, а да допълва по естествен начин мебелировката.