Press "Enter" to skip to content

Интериора като произведение на изкуството

Знаете, че едни хора са чувстват много уютно в битова атмосфера, други в стил „офис“? Всичко зависи от мирогледа и вътрешния свят на човек.  Интериорните врати и за баня се избират, сякаш за да се декларира социалния статус в обществото. Обзавеждането и дори цялото градене на нов дом вече не произхожда от стремежа на човек да има свой дом, където да свие гнездо.

То придоби съвсем ново измерение. Интериора се възприема вече по-скоро като произведение на изкуството, в което неговият собственик играе едновременно роля на строител, дизайнер и декоратор. Следвайки своя вроден стремеж към съвършенство новодомецът, не толкова се опитва да демонстрира своя благонадежден социален статус, отколкото да се обгради с хармонично избрани и поставени на точното място предмети и мебели. Не толкова воден от амбиция, колкото от търсене на себе си и своя духовен баланс.

Вратите като част от оформлението на дома са също много важни, защото вратата е първото нещо, което виждат хората. През последните десетилетие хората не държат вече само и единствено на функционалнотта, дори напротив. Естетическия вид скоростно печели преднина.

В наши дни хармонията между комфорт, качество и красота е лесно постижимо, благодарение на бързо развиващите се течения в модата и стиловете. Появяват се дори у нас все повече конкурентни фирми, които предлагат интериорни и екстериорни врати, произведени по съвременни технологии и с толкова богат асортимент, че да допълнят до съвършенство вашия дом, вила, квартира, магазин, склад, заведение или хотел. По този начин, хармоничното обзавеждане престана да бъде еталон за социално равенство, както до преди няколко десетилетия, когато имаше само няколко модела врати.

В наши дни обзавеждането е част от граденето на собствена уникална визия, на формиране на креативна и независима идентичност, израз на експресивното светоусещане на съвременния човек за красотата. Този аспект мотивира дизайнерите непрестанно да предлагат все по-интересни и дори понякога футуристични модели.