Press "Enter" to skip to content

Историята и значението на наргилето


Използването на наргиле може да бъде чудесен начин да се отпуснете и да си починете в края на дълъг ден. Независимо дали сте в бар или гледате телевизия у дома, има редица различни видове наргилета, от които можете да избирате. Ако искате да се сдобиете със свое, може да откриете разнообразие от модели, дизайни, вкусове и въглени в магазини за наргилета. Ето няколко неща, които трябва да имате предвид, когато търсите наргиле.

Какви въглища да използвате за наргиле?

Изборът на правилните въглища за вашето наргиле може да има огромно влияние върху качеството и продължителността на вашата сесия за пушене. Има няколко вида, от които да избирате, и ще трябва да решите кой е най-подходящ за вас. Може също да обмислите използването на устройство за управление на топлината, което да ви помогне да контролирате интензивността.

Най-добрите въглища за наргиле за пушене са направени от изцяло натурални съставки. Тези въглища ще горят по-равномерно и няма да добавят нежелани аромати към вашия дим. Те също така ще издържат по-дълго, преди да се наложи да ги смените.

Въглищата, направени от естествени материали, също така ще бъдат екологични. Горят по-бързо и по-горещо от бързите въглища. Те са идеални за начинаещи и пътници, които са в движение. Могат да се запалят със запалка или запалка. Има вероятност обаче, да не произвеждат най-добрия дим.

Въглищата от кокосови люспи са добър избор за начинаещи и пътуващи. Тези въглища са направени от пресовани кокосови люспи. Те не произвеждат химически вкус или мирис и са екологични. Те също така издържат по-дълго от бързите въглища.

Можете ли да използвате обикновен въглен за наргиле?

Изборът на правилния вид въглен за наргиле може да бъде объркващ. Има много различни стилове, от които да избирате и всеки има своите предимства и недостатъци. Има и различни форми и размери.

Когато избирате въглен за наргиле, ще трябва да избирате между двата основни вида: естествено и бързо запалване. Изборът на правилния вид е важен, тъй като това ще повлияе на вкуса на вашия тютюн за наргиле и цялостното ви изживяване с наргиле.

Естественият въглен за наргиле се прави от дърво и изисква горелка за въглища, за да се запали. Може да отнеме до пет минути, за да изгори правилно стандартно парче натурален въглен за наргиле.

Най-бързият начин да запалите парче, е като го обърнете. Ако нямате горелка за дървени въглища, можете да използвате кибритена клечка, за да запалите въглищата. Това обаче може да отнеме повече време от другите методи.

Бързо запалващите се въглища, известни още като бързо запалващи се въглища, са нов стил въглен за наргиле, който е обработен с химически ускорител. Тези въглища горят по-горещо от естествените въглища и са добър вариант за хора, които не са запознати със запалването на въглища. Изискват по-малко управление по време на сесия за пушене. Въпреки това, те също имат силен остатъчен вкус и могат да попречат на вкуса на вашия тютюн за шиша.

Колко дълго остават въглищата за наргиле?

По време на сеанс на наргиле, въглените ще се превърнат в купчина пепел след 25 до 30 минути пушене. Това е добър индикатор кога трябва да опепелите въглищата.

Трябва да използвате устройство за управление на топлината или фолио, за да контролирате количеството топлина, което използвате. Тези устройства няма да променят начина, по който се запалват въглищата, но ще управляват разпределението на топлината.

Въглищата, които използвате, също ще повлияят на качеството на вашата сесия за пушене. Например естествените въглища ще осигурят по-постоянна топлина и ще издържат по-дълго. Запалването им може да отнеме няколко минути повече от бързо запалващите се въглища. Но те осигуряват по-чист дим.

Въпреки че има много различни видове въглища, най-добрият тип за вашата ситуация ще зависи от вида на наргилето, което използвате. Кокосовите въглища са популярен избор за тези, които търсят естествено изживяване при пушене. Освен това са по-дълготрайни от бързите въглища.