Press "Enter" to skip to content

Как да изберем перфектния златен пръстен?

Когато става въпрос да избираме собствените си бижута, можем да бъдем изключително придирчиви, а също така и прекалено импулсивни купувачи. Хубаво е да знаем няколко определени неща, които ще ни помогнат при избора на златни бижута и по-точно пръстени.

Как да изберем златен пръстен

Най-важното е хората да се насочват към бижута, които отговарят на тяхната индивидуалност. Искам да кажа, че много от клиентите просто поглеждат бижуто, без да вземат предвид техните ръце, пръсти и комфорт при носене. При избора на златен пръстен искаме той да изглежда добре, но ще изглежда ли добре на специфичните ръце, които имаме? При златните бижута е като при дрехите, може да изглеждат добре на манекените, но може би няма да изглеждат толкова добре на вас. Погледнете ръцете си, преценете дали са дебели, широки или тесни, какви са пръстите ви – къси, дълги или тънки… Прочетете повече в другата ни статия за връзката между формата на бижуто и характера

Ако имате големи ръце, трябва да изберете голям и солиден пръстен, защото шансовете да го смачкате в силните си ръце са доста големи. Също така не трябва да избирате нещо прекалено малко, защото ще изглежда извън пропорциите на ръката ви и просто ще се изгуби в нея. Подходящи са широките пръстени, но все пак не прекалено широки, около 2 см. е напълно достатъчно.

От друга страна вие сте сред щастливците, които могат да носят бижута с големи камъни, така че не пропускайте тази възможност.

Ако ръцете ви са малки и тънки, най-вероятно вече знаете, че прекалено масивните и тежки пръстени не са предназначени за вас. Можете да носите широки пръстени, които са леко издължени, но не трябва да са прекалено широки, защото има опасност да скрият ръцете ви.

Ако купувате златните бижута онлайн е добре да проверите за ширината им.

Дългите и тънки пръсти са възможно най-добрата комбинация при носенето на пръстени от злато. Повечето бижута пасват перфектно и изглеждат възхитително, но все пак се придържайте към пропорцията, в която горната част на пръстена е около 0.6-0.7 см.

При по-дебелите пръсти носенето на широки пръстени не е препоръчително, защото ще се чувствате неудобно и накрая ще свършат в кутията с бижута. Изберете по-тънки пръстени, които да са с малка или средна горна част. Друг вариант е да опитате с колоритен камък, който ще привлече вниманието.

Тези съвети ще ви помогнат да намерите подходящия златен пръстен. В края на краищата, когато харесваме определен пръстен и той изглежда страхотно на ръката ни, спокойно можем да кажем, че сме се сдобили с истинско съкровище.