Press "Enter" to skip to content

Как да подготвите товар за международна доставка

Ако изпращате стоки в международен план, трябва да сте сигурни, че те са защитени по време на пътуването. Повредените стоки, които се връщат по време на транспортиране, могат да бъдат тежест. Дори по-малките предмети трябва да бъдат опаковани и защитени, преди да бъдат изпратени. Уверете се, че вашите кутии са залепени правилно, като използвате метода на H-залепване.

Международното изпращане на стоки е голяма логистична грижа за много компании. Независимо дали използвате въздушен или океански товарен транспорт, международният транспорт изисква специално отношение и грижа. Следването на тези съвети ще гарантира, че вашият товар ще бъде доставен в правилното състояние и навреме. По-долу са изброени няколко съвета за подготовка на вашите стоки за международна доставка.

Как да подготвите товар за международна доставка - опаковане

Опаковане

Правилното опаковане е от съществено значение за международната доставка на стоки. Правилното опаковане не само ще защити вашия товар, но и ще гарантира, че вашите клиенти ще бъдат доволни от продуктите. Изборът на правилната опаковка ще запази вашите стоки в добро състояние и ще ви спечели лоялни последователи. Уверете се, че опаковката ви е здрава, с правилното тегло и размер и има всички необходими документи. Освен това, проверете дали има някакви ограничения за вида на доставката, който планирате да използвате.

Етикети

Надлежно етикетирайте всички артикули с тяхното предназначение и идентификация. Етикетът трябва да се вижда от всеки ъгъл. Също така ще искате да сте сигурни, че вашата товарителница ясно посочва какво се изпраща, кой участва и къде изпращате стоките си. Уверете се, че сте прочели товарителницата, тъй като това е споразумение между вас и превозвача.

Как да подготвите товар за международна доставка - етикети

Каси, палети или контейнери

Ако вашите стоки са големи или тежки, помислете за поставянето им в каси или палети. Палетизирането ще подобри тяхната структурна цялост. Можете също така да използвате картон или протектори за ръбове, за да предпазите стоките си от повреда по време на пътуването. Свиваемото опаковане е друг чудесен начин да запазите вашите предмети заедно и да ги предпазите от околната среда по време на пътуването.

Правилното боравене е жизненоважно за международната доставка. За разлика от въздушния транспорт, морският транспорт е най-рентабилният начин за транспортиране на стоки по целия свят. Независимо дали изпращате един куфар или огромна пратка, ще искате да сте сигурни, че получавате всичко готово за безопасно боравене.

Как да подготвите товар за международна доставка - контейнери

Ще трябва да решите дали да изпратите товара си в LCL или FCL контейнери. Вашите опции за международна доставка също ще повлияят на това как да подготвите товара си. Например, можете да изберете опция за наемане на пълен контейнер, при която наемате контейнер за два часа, което ви дава два часа за товарене и разтоварване на вашия товар. Ако трябва да удължите срока на пратката си, ще трябва да заплатите допълнителна такса.

Източник: Cargo Planet Logistics