Press "Enter" to skip to content

Почивка през май в Тасос

Месец май ни радва не само със значително по-топлото и слънчево време, но и с почивни дни около майските празници. Хората, които използват всяка възможност за пътуване и почивка, могат да се порадват на още по-топло и слънчево време, ако се отправят за своята почивка през май в Гърция.

остров Тасос

От сайта с оферти за почивки www.onfire.bg ви съветват, ако до сега не сте имали възможност да посетите остров Тасос, не пропускайте шанса да си резервирате пакетна почивка за три дни на острова на доста изгодни цени. Островът е разположен в северната част на Бяло море, в близост до Българската граница. Тук ще откриете изобилие от исторически и природни забележителности, чудесни хотели и отлични условия за почивка и туризъм. Районът е туристически, така че можете да очаквате високо ниво на обслужване, пълен набор от услуги и удобства, чудесна храна и забавления. Главният град Тасос е наричан още Пименас – пристанище.

Обиколката на острова е около 100 км. Пътуване, което ще ви обогати и изпълни с нови впечатления, ако решите да се спрете и да разгледате оферти за Тасос. Смокинови дървета, нарове, вечнозелените храсти и дивните гледки, могат да ви вдъхновят за нови начинания и да съдействат за вашата активна почивка.

Майските празници от вашата почивка в Тасос могат да бъдат посветени на еко туризъм и спорт или просто на отдих сред чистата и красива атмосфера на красивия остров. Тъй като растителността тук е предимно гориста, един от основните поминъци на местните хора е добивът на дървесина. Туризмът също е изключително развит. Крайбрежието е типично за Бяло море – тук се срещат множество маслинови дървета, смокини, лозя и олеандри. Храната е типична за района, а обстановката в ресторантите на острова, характерна за Гърция. Опитайте от местния мед, зехтин и вино – те не само се произвеждат на острова, но и се отличават с чистота и високо качество.

Други природни богатства, с които този район се гордее, са златото и среброто.

Остров Тасос е ставал свидетел на доста битки и завоевания. Римляни, македонци, турци и византийци са господствали над тези земи. Наред с тях, Тасос носи следи от пребиваването на немски племена, авари, славяни и българи. Викинги и кръстоносци също са оставили своите белези и културни влияния по тези земи.

оферти за почивка на Тасос

Съвременната картина трудно може да бъде описана само с няколко изречения. Според Onfire.bg туристическите условия на острова могат да бъдат обрисувани като модерни, разнообразни и изгодни за туристи от България. Хотелите са чисти, гостоприемни и предлагат всички необходими екстри за пълноценна семейна почивка на море. Пълния списък с оферти за Тасос вижте тук: https://www.onfire.bg/bg/hotels/destination/Tasos-135.html

Обогатете вашата майска почивка на море в Гърция с посещение на туристически обекти като манастир „Архангел Михаил“ – най-големият женски манастир на острова.

Музей на маслината и зехтина на Скала Прину – тук можете да видите изложба на 130 вида зехтин и да научите повече за процесите на производство и добиване на тази ценна течност.

Живописните селища Малко и Голямо Казавити – намират се на 4-5 км от Принос и ще ви омагьосат с красивите си природни гледки.
Археологическият музей – място, съхранило древна история и артефакти, които не могат да бъдат видяни навсякъде.

Всички хотели, къмпинги и семейни хотели ви очакват за незабравима и слънчева почивка на море в Тасос.