Деветашката пещера отблизо

В България има много пещери и Деветашката пещера се класира за една от най-големите. Намира се 15 километра североизточно от Ловеч и на 7 км от Летница. За да стигнете до пещерата ще трябва да вървите по пътека, която е дълга над километър. Размерите на пещерата са — дължина от 2442 м., площ от 20 400 кв. м. и височина 60 м. Пещерата е „открита“ през 1921 година.

Read more

Почивка в Гърция в началото на лятото

Обикновено в края на пролетта сякаш повечето от нас нямат търпение и желаят да се разделят със студеното време за сметка на летните дрехи и приятните мигове на плажа. Свикнали сме да свързваме пролетта с ново начало и копнеж за лято и почивка на море. И тук трябва да отбележим, че ранна почивка на море в Гърция е възможна още в самия разгар или края на пролетта. Наближаващите летни дни и нощи и безгрижието на ваканцията може да се случи много по-рано с една почивка в Гърция.
Read more

На море в България – Северно Черноморие

Летният сезон наближава с пълна сила, а с него и необходимостта да обмислим и планираме своите крайморски ваканции. Ако сте се насочили да прекарате своето море 2018 на Северното Черноморие, от Onfire.bg са подбрали за вас десетки страхотни предложения за вълнуващи почивки на достъпни цени. Множество хотели по курортите желаят да предоставят възможност на своите гости да прекарат една незабравима ваканция на преференциални цени в разгара на летния сезон.
Read more

Няколко топ места за задължително посещение при екскурзия в Истанбул

Вечният град Истанбул привлича хиляди посетители всеки ден и това се дължи на огромните му исторически богатства, които той притежава още от времената на Султаните. С наближаването на пролетта все повече туристи и пътешественици отправят поглед към южната ни съседка и се питат кой град или курорт да посетят. Близостта на България и Турция, редовните самолетни полети и дори възможността за пътуване с автобус или кола, изкушават много туристи да стегнат куфарите и да тръгнат натам.
Read more

Зимни курорти в България

Зимни курорти в България

България е известна сред европейците със своята красива природа, която умее да удивлява пътешествениците през всички сезони на годината и предразполага както към летни плажни забавления, така и към зимни приключения по стръмните склонове на българските планини. Зимните курорти на България предлагат множество забавления за любителите на зимните спортове, а също и за хора, които желаят просто да се насладят на красотата на зимните планински пейзажи.
Read more

Почивка през май в Тасос

Почивка през май в Тасос

Месец май ни радва не само със значително по-топлото и слънчево време, но и с почивни дни около майските празници. Хората, които използват всяка възможност за пътуване и почивка, могат да се порадват на още по-топло и слънчево време, ако се отправят за своята почивка през май в Гърция. Read more

Хотелите в Бургас предпочитани и търсени за лятна почивка

Хотелите в Бургас предпочитани и търсени за лятна почивка

Бургас несъмнено е един от най-обичаните и красиви градове в България. Разположен в южната част на българското Черноморие, той целогодишно привлича множество гости, както от страната, така и от чужбина. Освен като любимо място за лятна почивка, Бургас е високо ценена дестинация и от гледна точка на множеството културни събития, които се провеждат там.

Без значение дали ви предстои кратко бизнес пътуване или продължителна лятна ваканция, специалистите от каталога с хотели от Rooms.bg са се постарали да съберат на едно място богато разнообразие от хотели в Бургас, които да покрият вашите изисквания за цени, комфорт, качество на обслужването и предлаганите услуги. В техния сайт лесно ще се ориентирате кое е най-подходящото място за вашия престой, така че да извлечете максимума от това, което предлага градът. Read more

Офертите за Свети Валентин вече ви очакват

Офертите за Свети Валентин вече ви очакват

С наближаването на безспорно най-романтичния празник на любовта, хотели и ресторанти предлагат повече от примамливи оферти за Свети Валентин.

Дори и все още да нямате представа къде ще отбележите празника на влюбените, можете да откриете наистина страхотни идеи за пътуване и романтична ваканция в нашата страна, твърдят от Onfire.bg.

Просто „хвърлете едно око„ на предложенията и се отдайте на мечти за релакс и почивка през февруари.
Read more

Ще изяде ли влакът самолета

Според проучване, проведено от британската гилдия на компаниите за управление на пътувания (GTMC), 70% от бизнес пасажерите предпочитат да пътуват с влак, като 66% от тях биха се възползвали от железопътния транспорт, а не от авиокомпании, за да стигнат до среща или конференция, само ако времето на пътуването и цената са по-ниски от тези, които иначе биха платили за самолетен билет.
Read more

Коледа и Нова година в планински курорт – защо не

Коледа и Нова година в планински курорт – защо не

Най-хубавото време, безспорно е времето по Коледа и Нова година, когато празнуваме семейни празници, отдаваме се на почивка, хубава храна и отделяме време за любимите си хора. Неслучайно съществуват толкова много разкази, романи и филми на тема коледен дух, посрещане на новата година, очакване на подаръци и коледни партита, очакване на коледното чудо.
Read more