Класиката е вечна: 5 причини да изберете мебели от масив

Класическите мебели от масив не остаряват и са винаги модерни
Модата е преходна, а класиката – вечна. Ако се придържаме към тази сентенция, ние никога не бихме сгрешили, дори да решим да съчетаем и двете тенденции в обзавеждането.

Причините, да предпочетем за дома си класически мебели от масив, са многобройни, но има 5 от тях, които със сигурност биха ни мотивирали достатъчно.

мебели от масив

Защо мебели от масив

1. Стилът им е безсмъртен

Да, това е излъчване, което с течение на времето става все по-вдъхновяващо. То е актуално винаги и не зависи от модните течения.
На фона на кичозните форми, които днес ни заливат отвсякъде, класическите мебели от масив имат присъствие, характер и създават удивителна радост за сетивата. Изборът, който се опира на тях, е оправдан напълно и не може да ни накара да съжаляваме нито за миг.

2. Качество на изработката

Класическите мебели от масив са създадени от дървесина – тя е не само естествена като произход, но и има гарантирана здравина. Нещо, което не може да се каже за техните „братя“ от ПДЧ.
ПДЧ-то е пресован материал от дървени частици, които са слепени помежду си със смолисти вещества. А когато говорим за масив, те са изработеи от бук, липа, орех, чам, дъб или череша.
Ако имате очаквания след няколко години отново да се оглеждате за мебели, може би евтиното и некачествено обзавеждане е за вас, но ако сте на обратното мнение – масивните изпълнения са правилният избор.
Мебелите от масив могат да ви придружават и до живот. Те няма да се разкърцат, нито да се олющят или разкривят.

3. Прелест и изящество

Красотата на класическите мебели от масив е неописуема. Няма ръбести краища, скучни форми и безлични елементи. При дървесината, от която са направени, са възможни разнообразни техники, заобляне и извивки за по-нежен и ефирен резултат.
Крайният продукт се набива на очи със своето изящество и никога не може да бъде сбъркан с по-евтини имитации. Вашият дом се превръща в изискано и комфортно място, в което вие усещате близостта и енергията на природата.

4. Инвестиция, която се отплаща

При този вид мебели инвестицията обикновено е по-сериозна, но тя е не просто дългосрочна, но и сигурна. Дори да възникнат повреди по тях, те са поправими и това не може да ни коства значителни допълнителни разходи. Тяхното възстановяване е гарантирано и лесно – циклене, лакиране или боядисване и са освежени за нова употреба, те на практика са вечни.

5. Щадящи природата

Моделите на класически мебели от масив са природосъобразни. Върху тях не се полагат опасни бои, нито могат да бъда сравнени с пластмасата, която замърсява околната среда.
Разгледайте класическите и съвременни мебели от масив от Мирчеле, ще останете приятно изненадани…