Най-чести проблема с компютърните системи

В днешната ни статия ще ви уведомим за шестте според нас най-често срещани проблема възникващи при компютърните системи и лаптопите, както и съвети как да се справите с тях. Бихме искали да ви помогнем за разрешаване на всяка една неприятност свързана с вашия компютър и ще се опитаме да го направим в следващите няколко реда.

1. Проблем с бавен интернет – бавната интернет връзка може да идва вследствие на различни фактори. Към днешната дата дори съществуват вируси, които често стават причина за бавния нет. Съветваме ви да направите тест за скорост и когато се уверите, че проблема е на лице то свържете се с вашия интернет провайдър /ISP/.

2. Антивирусен софтуер забавящ работата на компютъра – в случай, че използвате повече от една антивирусната програма има реален шанс да намалите производителността на вашия персонален компютър. Препоръчваме ви да работите с една но нова и надеждна програма срещу вируси. Сканирайте вашите докато не ги използвате активно.

3. Бавно стартиране на операционната система – ако работите под Windows е възможно при стартирането да сте пуснали зареждането на голям брой програми. За да забравите за тази досада просто отидете на Start и в полето Run напишете msconfig. Отидете на таба (раздела) Startup и намалете броя на програмите, които се появяват при стартиране на операционната система.

4. Вируси – те са наистина сериозен проблем за нашите компютри. Задължително използвайте добра антивирусна програма и я обновявайте редовно чрез използване на update-и. По този начин ще се защитите срещу всички нови зловредни кодове, които атакуват нашите компютърни системи.

5. Проблем с регистрите – той е един от най-често срещаните при използването на операционната система. Неприятностите с регистрите въздействат негативно на вашия компютър като забавят работата му и намаляват неговата производителност. За да се справите бързо и ефективно с този проблем свалете софтуер за поправка и почистване на Windows регистрите. Добри варианти за вас са програмите CCleaner или Windows care. Задължително направете копие на регистрите ви преди да започнете каквито и да е манипулации с тях.

6. Ако използвате лаптоп втора ръка или съответно компютър втора ръка е много вероятно, човека от който сте го купили да не го е почиствал от прах и други мръсотии, наслоени по вентилатори и платки. Отворете кутията на вашия употребяван компютър, ако можете разглобете част от хардуерните компоненти и издухайте прахоляка. Ако сте си купил вече употребяван лаптоп то по-добре се обърнете към фирма като Интерсервиз-20, РетроПСмания, Квантсервиз или Сабинчо, която компетентно може да разглоби ноутбука и да го почисти качествено.

Успех и дано вашия компютър или лаптоп да работи, както трябва и вие бихте искали.