Press "Enter" to skip to content

Рекорден брой играчи в покер турнира от WSOP

Ако нещо може да се каже след първите дни на започналите съвсем наскоро световни покер серии (WSOP), то това е, че „черният петък” в САЩ няма да се отрази толкова лошо колкото предвиждаха организаторите на покер събитието на годината.

Третия покер турнир, част от WSOP 2011, който ще се проведе традиционно през ноември се радва на огромна популярност сред покер състезателите, като в него ще се включат над 1500 покер ентусиаста, което автоматично направи това най-голямото покер събитие от подобен тип.

Най-близкия по размери покер турнир беше миналата година, когато при същия тип игра се включиха 818 покер играчи от цял свят. В тазгодишната покер надпревара наградният фонд набъбна до впечатляващите 10 милиона долара, като победителят ще си тръгне с цели 1,5 млн. долара. Шокираща сума нали?

Покер турнирите в диапазона от 1500 долара нараснаха значително през последните години, като все повече покер ентусиасти предпочитат този тип игра пред нейните алтернативи. Само за справка през 2007 година участниците в покер събитията от този тип на WSOP са били едва 690 което говори за растеж от порядъка на 25% само за 4 години.
Въпреки ниските суми за вход, сред участниците се открояват и имена на професионални покер величия, които явно разчитат на добър старт в WSOP 2011 с този турнир.

Сред професионалистите решили да се включат в турнира, вероятно примамени от големия награден фонд са Даниел Негреану, Бари Грийнстейн, Джефри Лизандро, Макс Пескатори, Джейсън Мерсие и т.н.
Фил Хелмут, който пропусна 25 хил. доларовия Heads-Up шампионат също ще направи своето включване в WSOP, именно в този турнир. Вероятно той е избрал да процедира по този начин заради появяването си на WSOP 2011 като независим играч, което явно е ограничило и неговия бюджет.

Въпреки, че засега световните покер серии са в разгара си, истинската кулминация ще дойде вероятно при стартирането на хиляда доларовия No-Limit Hold’em турнир, в който се очаква да се включат и доста непрофесионални онлайн покер ентусиасти, в опит да потърсят своя късмет и да премерят своите покер умения с хората, които живеят от този спорт.