Press "Enter" to skip to content

Розата е вдъхновяващият символ на Lancome

Френската марка за висококачествена парфюмерия и козметика – Lancome е създадена през 1935 година от Арман Петижан. Основателят на бранда се вдъхновява за неговото име от приказния замък Le Châteaude Lancosme, чийто руини са разположени в района Brenne в сърцето на Франция. Замъкът е заобиколен от розови насаждения и не случайно точно розата се превръща в символ на Lancome. Царицата на цветята е вдъхновила много от ароматите на френския бранд, лансирани през годините. За близо 90-те години съществуване на компанията, са представени над 170 парфюма с марка Lancome, разработени от някои от най-големите имена в ароматния бранш.

Tresor е впечатляващото уханно бижу на Lancome

Най-ранната версия на аромата е от 1952 година. В него са преплетени нотки роза, люляк, момина сълза, кайсия, праскова, подправки, портокалов цвят, кехлибар, смоли, сандалово дърво, кедър, мускус и зелени листа. Впечатляващо е не само уханието на Lancome Tresor, но и парфюмният флакон с форма на диамант.

През 1990 година е представена осъвременена версия на Tresor, която бързо се утвърждава като един от най-добре продаваните аромати на Lancome. Уханното съкровище пленява със своята фина изтънченост и деликатност. Ароматната композиция е проектирана от София Гройсман. Началното впечатление за уханието създават дива роза, кайсиев цвят, люляк и праскова. В сърцевината са съчетани жасмин, момина сълза, ирис и хелиотроп. Базата е подчертано чувствена, благодарение на комбинацията от сандалово дърво, ванилия, кехлибар и мускус. Напълно в съзвучие с името си, Tresor се превръща в истинско съкровище в каталога на Lancome.

Idôle е едно от най-новите изкушения на Lancome

Шипрово-цветният аромат за жени е представен през 2019 година. Уханната композиция е проектирана от Шиямала Майсондьо, Адриана Медина-Баез и Надеже льо Гарлантек. Ароматът се отваря с плодови нотки круша и бергамот, съчетани с розов пипер. Сърцевината омайва със сияен букет от роза и жасмин, а базата от бял мускус, ванилия, пачули и кедър осигурява запомнящ се финал на уханието.

Две години след дебюта на аромата, се появява и вариантът Lancome Idole Aura, разработен от същите парфюмеристи. Новото уханно изкушение е по-фино и деликатно. Открива се с нотки сол и роза, последвани от жасмин в сърцевината и ванилия и мускус в базата. Модерната интерпретация на Lancome Idole Aura бързо печели сърцата на дамите.

През 2022 година е лансирана една от най-новите версии на аромата – Lancôme Idôle Nectar. Съчетанието от три вида рози гарантира завладяващо начало на аромата, последвано от вкусната сладост на карамел и пуканки в сърцевината. Гурме характерът на уханието е допълнен от базовия акцент ванилия. Парфюмите на Lancome владеят сърцата на поколения дами вече близо 90 години. Те покоряват с нежност, фина изтънченост и класа. Изборът на ухания на Lancome е знак за добър вкус и безупречен стил.