Възпитанието на децата минава през музиката

Възпитанието на децата минава през музиката

Интересите към музиката възникват в най-ранна възраст, а после се влияят от множество фактори

Детето ви вече иска да свири на китара, а вие смятате, че то вероятно няма талант в областта? Специалистите съветват да не го отказвате и да насърчавате интересите му.
Read more

Как наследникът ви никога да не скучае, дори когато отсъствате?

Неоспорим факт е, че първите няколко месеца след своето раждането, бебето ще прекарва по-голямата част от времето си в своите кошарки, колички и люлки. Поне докато почне да лази или да се търкаля малкото човече ще има нужда само от удобна бебешка кошарка, уютната прегръдка на мама и топлата милувка на тати.
Read more

Бебешка количка – всичко, което трябва да знаем

Бебешката количка е едно от най-важните неща, които ще ви трябват ежедневно през първата годинка на детето. Разходките навън са ключови за здравето и имунитета на вашето бебе, затова притежаването на удобна и компактна количка е основен момент в подготовката за новия член на семейството.

Бебешки колички можете да намерите във всеки по-голям детски магазин. Производителите са много, моделите – още повече.
Read more

Как да научим децата да възприемат външността си

Много изследвания на малките деца доказват, че много от тях започват да показват първи признаци, че не харесват своето тяло и външност още дори от 3 годишна възраст. Това изследване е разпространено от „Индипендънт“.

Професионалната световна асоциация за грижи към децата в съвсем ранна възраст (PACEY) проведе проучване сред множество професионални детегледачи и бавачки. Проучването посочва, че над 70% от служителите, учителите и педогозите в детски градини и други заведения заявяват, че подрастващите започват да се тревожат за своята външност и това се случва от все по-ранна възраст.
Read more

Детски играчки за двора

Детски играчки за двора

Не е тайна, че децата чакат с нетърпение да дойде лятото, да започне ваканцията и да могат свободно да играят на двора. Всеки един разумен родител ще направи всичко възможно да осигури на децата си отлично забавление, набавяйки добър набор от детски играчки за двора, с които няма да скучаят.
Read more

Детската агресия и конфликтите в семейството

Детската агресия и конфликтите в семейството

Семейният живот неизбежно включва конфликти – както между родители, така и между родители и деца. Когато конфликтите са силни, хронични и решавани деструктивно – с насилие, с гневни и бурни изблици, това засилва вероятността от въвличане на децата в насилствени поведения извън семейството и създава трудности пред регулирането на агресивните чувства: пряко следствие на което е повишената детска агресия в училището и на улицата.
Read more

Ролята на образователните играчки в обучението в 1 клас

Ролята на образователните играчки в обучението в 1 клас

Първи клас е доста интересен за малките ученици, защото всичко, което им се случва в класната стая, а и извън нея, е ново и непознато за тях. Те разбира се, са подготвени и от части запознати с учебния процес и някои от основните знания, които им предстои да усвоят и затвърдят, тъй като са преминали през предучилищна подготовка, но има ситуации и особености от училищния живот, с които се сблъскват за първи път. Забавните детски играчки отстъпват място на по-сериозните занимания и уроци, които от своя страна не трябва да бъдат скучни и сухи. Напротив, според онлайн магазина jerrykids.com уроците трябва да бъдат „подплатени“ с достатъчно количество интерактивни занимания под формата на образователни играчки.
Read more