Press "Enter" to skip to content

Какво означава топ матрак и кога трябва да си го купим?

Потребителският пазар предоставя достъп до нови продукти всеки ден. Някои от тях обаче изпъкват над тенденцията за трупане на непотребни вещи. Безспорно сред тях е топ матракът.

Ето какво точно представлява той и какви са неговите предимства.

Може би вече сте си задавали този въпрос, дали ви е нужен и всъщност какво значи топ матрак. Тази дилема има своето разрешение (вижте също https://matraci-ms.bg/топ-матраци).

Топ матраците се използват по няколко съществени причини.

Запазване на основния матрак

Топ матракът, поставен върху основния, не само ще подобри неговите качества, но неимоверно ще удължи живота му. Така го предпазвате от преждевременни деформации.

Друг трик, който ще ви подпомогне в тази мисия, е периодичното обръщане на основния матрак, ако е двулицев. Ако не е, пак може да променяте позицията на главата и краката.

Регулиране на степента на твърдост

Може би в началото вашият матрак е бил точно по вкуса ви, но предпочитанията се променят. Ако сега решите, че ви е прекалено меко, малко по-твърд топ матрак ще фиксира проблема. Обратното важи с пълна сила, ако си изберете топ матрак от мемори пяна.

Последният не само ще ви накара да се усещате като в облаците, но ще повиши неимоверно нивото на комфорт. Също така е добро решение, ако искате да разполагате с малко
по-независими зони със своя партньор.

Подобрена циркулация на въздуха

Това е друга функция на топ матраците, поради която ги обичаме толкова много. Сбогом на нощните изпотявания и на некомфортния сън.

Материите и пълнежът на повечето топ матраци осигуряват безпроблемно преминаване на въздуха. Това ни помага да се наслаждаваме на по-прохладни летни вечери и не прекалено горещи през студените месеци.

Оптималната температура за спокоен и пълноценен сън е между 18 и 20 градуса. Всичко останало ще попречи на адекватното възстановяване.

Замърсяването

Колкото и да пазим основните матраци, неминуемо се стига до замърсяване. В пъти по-лесно ще почистите лекия и тънък топ матрак. И споменавайки неговите миниатюрни размери в сгънато състояние, той може да се окаже незаменим помощник по време на вашата почивка.

Когато използваме разтегателен диван

Дали той е предназначен за нас самите, поради ограниченото пространство в днешните миниатюрни апартаменти, или от неговите услуги ще се ползват нашите гости, топ матракът е задължителен при разтегателните дивани.

Именно въпросната принадлежност ще ни накара да се чувстваме като на комфортна спалня. Благодарение на него всички чупки и снадки ще бъдат избегнати, а мекотата ще отговаря точно на нашите изисквания.Прецените сами на какво точно да заложите, съобразно индивидуалните си предпочитания. На https://matraci-ms.bg ще разгледате разнообразието от удобни матраци, с които ще си почивате така както заслужавате.