Press "Enter" to skip to content

Вечерна рутина след плаж

Скоро ви очаква мечтаната почивка на плажа, но се притеснявате, че отново ще изгорите, слънчевата ви алергия ще се обнови и няма да успеете да се насладите на почивката пълноценно. Ако вашият случай е такъв или подобен, то днешната статия е точно вас.

В нея ще разгледаме ефективна рутина за след плаж, с която ще успеете да успокоите кожата си, да ѝ дадете необходимата хидратация и да сте подготвени за следващия ден изпълнен с приключенията на лятото.

Рутина веднага след плаж

Прибирайки се в хотела, вероятно ще сте доста изморени, но силно ви препоръчваме да не пропускате измиването на солената и понякога не много чиста вода. Използвайте леки измиващи продукти, с които да премахнете замърсяването, а и да подобрите състоянието на кожата ви.

Не забравяйте, че използването на сулфати може значително да увеличи симптомите на суха кожа, затова ви препоръчваме по-леки продукти. Хидратиращата грижа след слънце също включва правилните продукти, които ще използвате, за да успокоите кожата си. Именно за тях ще разберете в следващата точка от статията.

Рутина след душ и ден на плажа

Един от най-показателните признаци, че вероятно сте си изкарали доста добре на плажа са болките в кожата около раменете, гърба или бузките. Това обаче не е никак полезно, особено ако сте на слънце в часовете между 11 и 15 часа, но истината е, че понякога се случва и това е нормално.

За да може да си помогнете, ви предлагаме да се спрете на козметика, която е с изстудяващ ефект и ще облекчи появилата се болка, както ще намали зачервяванията.

След като излезете от банята подсушете добре цялото си тяло, но недейте да търкате твърде силно или да използвате кърпа, която е прана с твърда вода. Това може да надраска кожата и да я направи още по-чувствителна. След това сложете малко от крема за след слънце и нанесете по цялото тяло. Изчакайте да изсъхне добре и ако се налага повторете нанасянето. Само след няколко минути ще усетите как цялото ви тяло се охлажда, а болката ще се облекчи до няколко часа.

Когато кремът е изсъхнал напълно, може да се облечете и да направите вечерната си разходка, която вълнуващо сте планирали през цялата година изпълнена с работни задачи.

Вечерна рутина след плаж преди сън

Прибирате се и вече сте достатъчно уморени, за да си легнете, но ви предлагаме да не пропускате следните няколко стъпки:

  • Сложете си обилно балсам за устни с фактор
  • Не забравяйте продукт с фактор за ръцете и ходилата
  • Нанесете отново от крема за след слънце
  • Облечете леки, сатенени дрехи, с които да ви е леко по време сън
  • Пийте повече течности, за да може да сте добре хидратирани за следващия ден изпълнен с приключения
  • Не забравяйте да се погрижите за кожата си и да опаковате багажа за следващия ден на плажа.

Полезните предложения в днешната статия ще ви предоставят по-голямо спокойствие по време на почивката ви. Следвайте стъпките и забравете за болките от изгаряне, червените петна по кожата, сухотата и дори дразненето. Опаковахте ли слънчевите си очила и шапка?