Press "Enter" to skip to content

Зеленият цвят в интериора на банята

Зеленият цвят е свеж и атрактивен, затова много хора го предпочитат за интериора на банята.

Зеленото се свързва с пролетта, с тревата, с гората, идването на пролетта и възраждането на живота. Ето защо то внася много настроение и ободрява, а точно от това се нуждаем, когато всяка сутрин се събуждаме и се отправяме към банята.

Друго предимство на зеления цвят е, че той отлично се съчетава с много други цветове, което дава възможност свободно да експериментираме и лесно да създадем желаната атмосфера.

Според психолозите, зеленият цвят също така оказва много добро въздействие върху нервната система и има подчертано успокояващ ефект. Обграждането със зелени декори подпомага отпускането, релаксацията и отнема нервното напрежение.

Ето какво е необходимо да знаем още, ако искаме да изберем зеления цвят за банята.

За да се избегне еднообразието, подберете не само един, а няколко нюанса на зеленото и добре обмислете как ще ги използвате.

Задължителните елементи от декора на банята са бели – мивка, тоалетна, вана, а белият цвят отлично хармонизира със зеления.

Стените, пода или шкафовете също могат да бъдат в зелено, не е добре и да се прекалява.

Рамката на огледалото, както и аксесоарите за баня – всеки един елемент би изглеждал добре в светло зелено, а дори и в по-тъмните оттенъци. Особена свежест могат да внесат зелените кърпи, както и постелките за пода, които наподобяват млада трева.

Разбира се, можете да използвате като зелена декорация и изкуствени или истински растения. Ако в банята влиза достатъчно дневна светлина, в никакъв случай не пропускайте да поставите там саксии с живи цветя. Не само ще разкрасите интериора, но и ще внесете много положителна енергия.

Ярките контрасти също са много удачни за банята решена в зелено. Използвайте спокойно съчетанията между зелено и оранжево, жълто, златно, кафяво или червено.

Така ще внесете много настроение и ще се радвате на ободряваща и жизнерадостна обстановка.