Press "Enter" to skip to content

Как да удължите живота на своята батерия за лаптоп

Основната причина за масовата употреба на преносими компютри е, че могат да бъдат използвани буквално навсякъде, без да се налага включване на зарядно устройство. Това става посредством батерия за лаптоп, която осигурява автономно работно време на машината ви.

Съществуват някои правила, които трябва да спазвате, ако желаете и искате да разчитате на батерията за максимално дълъг период. В тази статия ние от ontheweb.bg ще споделим най-важните неща за батериите за лаптоп и искрено се надяваме да бъдем полезни с насоките си.

Всяка модерна батерия за лаптоп е литиево йонна и може да бъде зареждана по всяко време, без да е необходимо да чакате пълното й изтощение. Разбира се, гледайте да не прекалявате и да се вмествате до 2-3 зареждания на ден.

Работата на компютъра в режим на захранване не ще навреди на литиево-йонната батерия, така че действайте смело при нужда. Естествено ако искате неизчерпаем заряд от енергийни ресурси купете няколко батерии, които да носите в чантата на мобилната машина за всеки случай.

Негативен момент за вашата батерия за лаптоп, би бил температура надвишаваща тридесет градуса. Затоплянето действа неблагоприятно и поради този факт ви съветваме да използвате захранването като извадите батерията и я оставите на сухо и хладно място в дома или офиса.

Ако работите дълго време от дома си, ви съветваме да извадите батерията и да я щадите от многобройните цикли на заряд и разряд. Свалете е, докато е заредена на около 85-90% и я приберете на хладно, сухо и далече от Слънце място.

На всеки един месец може да я слагате в лаптопа и да направите едно разреждане до 5-10%, след което пак я заредете и свалете.

Запомнете, че всички наши съвети се отнасят конкретно за литиево-йонните батерии и не са приложими при старите Ni-Mh варианти, тъй като за тях важат други закономерности, на които ще обърнем внимание в някоя от следващите статии посветени на темата в уеб сайтът ни тук.

Лаптоп батериите ни дават спокойствието да работим с мобилния си компютър от всяка точка на света именно заради това те са толкова важни и търсени от потребителите в днешни дни. Преди да закупите продукта попитайте консултантите в избраната от вас търговска верига за неговата гаранция и технически параметри. Спазвайте напътствията ни и ще се поздравите с успех.

Още информация за живота на всяка батерия за лаптоп, както и за всичко свързано с новите технологии можете да потърсите в Интернет. Ще се радваме съветите ни да помогнат на всички нови собственици на преносими компютри и ви желаем безоблачно бъдеще.