Press "Enter" to skip to content

3 съвета за какво да следим, когато избираме туроператор

Изборът на туристическа агенция е изключително важен по ред причини. Винаги, когато решаваме да се отправим на почивка в чужбина, ние искаме тя да е незабравима и изпълнена с приятни моменти. За да си изкараме чудесно, е нужно да направим добро проучване на туроператорите преди да се спрем на някой.

Не е рядко срещано, когято дадена туристическа агенция се е специализирала в предлагането на оферта само за конкретни страни като Турция, Мароко и Египет или само за скандинавските държави. Това би могло да се отчете като положителен знак, защото компетенцията им ще е по-добра. По-обстойните познания за дадена дестинация, особено ако това е тази, към която ние сме се насочили, само може да наклони везните в тяхна полза. В този случай просто е нужно да потърсите из мрежата за почивки в чужбина и да разгледате първите няколко сайта, които предлагат оферти за почивки или екскурзии.

Полет с балон над Кападокия – Турция

В тази статия ще дадем 3 съвета за какво да следим, когато ни се наложи да направим именно такъв избор.

1. Добре описана програма

Добре описаната програма е нещо, което всеки, който знае какво да очаква от топ туроператор, иска да види. Тя е от огромно значение, защото дава предварително отговори на всички въпроси, които са възникнали или биха се появила в главата на пътуващия. Разписаният график на предстоящото пътуване е много по-лесен за асимилиране. Така черно на бяло се вижда в кой ден какво трябва да се посети или как е планувано да протече времето.

Ако се отправяме на почивка, а не на екскурзия, горенаписаното е не по-малко валидно. Добре е в програмата на туроператора да е посочено времето на закуски, обеди и вечери, ако пакета, който купуваме от all inclusive. С колкото повече подробности за графика си разполагаме още от началото, толкова по-спокойни ще бъдем, че туристическата агенция е професионалист в сферата си. Благодарение на предварително подготвената програма по дни, вие добре ще знаете, какви атракции, исторически или културни паметници ще посетите. Например всички туристи, които са избрали екскурзии в Турция, предварително проучват местата, които ще видят, за да са информирани за историческите находки и музеи там. Например Анталия и Кападокия, Загадките на древна Ликия, Троя и Егейска Одисея са само малка част от световното историческо богатство, което може да видите при предлаганите от българските туроператори екскурзии в Турция.

Пекрасната Анталия – Турция

2. Бързи и адекватни отговори

Няма две мнения по въпроса, че комуникацията е от съществено значение, когато се организира екскурзия в чужбина. Най-често тур операторите комуникират със своите клиенти по мейл, но това не изключва и многото други канали – телефон, приложения като Viber и WhatsApp и т.н. В много случаи именно готовността на служителите в тур агенциите да отговарят на въпросите на туристите, се оказва ключово за избора на даден туроператор пред друг.

В съвременното ни общество високото ниво на комуникация никак не е за подценяване и всеки трябва да бъде наясно с това. Колкото по-бърза и адекватна е връзката между двете страни, толкова по-сигурно е, че почиващият няма да избере да отиде на екскурзия или почивка с конкурент. Добрата комуникация в България, би ни донесла допълнителен комфорт, че при нужда в чужбина също може своевременно да се свържем с агенцията безпроблемно.

3. Мнения на други туристи

Безспорен факт е, че всички търсим мнения на други хора, които вече са пътували с тур агенцията, към която сме се насочили. Това ни помага да очертаем очакванията си и да се запознаем с нещата, които могат да се объркат преди да сме сгегнали куфарите за път. Всеки има различен опит и е възможно да попаднем във всякакви ситуации, затова е резонно да потърсим коментари на туристи, които вече са използвали услугите на съответния туроператор.

Това, което е добре да имаме на ум е, че често коментарите, които четем по форуми и групи в социалните мрежи са целенасочено преувеличени или напълно фалшиви. Понякога може да е трудно да отсеем истинските от изфабрикуваните. В такива случаи е най-добре, ако можем да се обърнем към приятел или близък, който е ходил на екскурзия или на почивка в дадения туроператор. В неговото мнение не бихме се осъмнили, а и той ще ни даде от първо лице най-добра информация, за това което ни интересува по отношение на бъдещото ни пътешествие.

Източник на информацията: туристическа агенция Onex Tour

На следващото видео може да видите автентични кадри от една екскурзия до Турци