Press "Enter" to skip to content

Как да изберем куфар за пътуване

Всички ние обичаме да ходим по почивки и екскурзии. Но може би най-омразното ни нещо е да приготвяме багаж, да се съобразяваме с мястото, куфара, който имаме или ако се налага – с авиокомпанията. Когато предприемаме пътуване със самолет, трябва да се съобразим с изискванията за големина на багажа на авиокомпаниите. Затова и с напредването на времето, биват създавани чанти и куфари подходящи за всяка дестинация, времетраенето и средството на пътуване.

Те са подходящи не само за онези, който пътуват със самолет, а и за тези, които предпочитат автобус, влак или кола. Малките куфари за път са изключително удобни и за хората, който пътуват по работа за кратък период от време. Напоследък пластмасовите куфари навлизат на пазара и са предпочитани пред тези, направени от плат. Някои имат 4 или повече колелца вместо 2, което Ви позволява да ‚тикате‘, а не да ‚дърпате‘ след вас опакования багаж.

куфар с багаж за път

Съветът, който можем да ви дадем при избирането на подходящ за вас куфар за пътуване е да инвестирате правилно. Независимо от размера на чантата за път, цената може да е висока, но оправдана. За да закупите най-подходящия и практичен за вас помощник за път следвайте стъпките:

  1. Преценете какъв размер чанта за багаж ви е нужна. На пазара се предлагат 3 размера куфари: малък (за ръчен багаж), среден и голям. Ако пътувате често със самолет проверете размера на допустимия кабинен багаж, както и услугата „Приоритет“, която предлага по-голям размер на чантата за път, раницата или сака.
  2. Преценете кой материал за изработване на куфара предпочитате – плат или пластмаса. Платнените лесно се зацапват, особено ако са в ярки и светли цветове. Пластмасовите куфари се почистват доста по лесно, но ако не изберете такъв, изработен от качествена пластмаса, бъдете готови, че след първия ви полет, разнасяне и хвърляне по летищата, ще се наложи да си закупите нов.
  3. След като сте избрали размера и материала е време да изберете цвета. При закупуване на багажен носител от плат е препоръчително той да е в тъмни цветове- черно, синьо, кафяво, сиво. Ако пътувате със самолет, не забравяйте да сложите отличителен знак на своята чанта. Ако избирате пластмасов куфар за пътуване, то можете да вземете този, който най-много ви харесва и подхожда. Вижте повече тук: https://www.estilbags.com/категория/kufari/
  4. За предпочитане е колелцата на вашия бъдещ куфар да са силиконови, да има стабилна ръкохватка, както и катинарче или шифър за заключване. Тези екстри имат пряка връзка с комфорта на вашето пътуване, емоциите и насладата от почивката. Например телескопичните дръжки са изключително практични, когато разнасяте своя багаж от гейт на гейт.
  5. В голям плюс е и гаранцията на куфара, защото знаете, че инвестирате средства в нещо дългосрочно и при проблем може да бъде сервизирано или заменено. В тази насока си изберете модел продукт от реномирана фирма, която има верига от магазини, добре поддържан и актуален онлайн магазин и добро съотношение качество към цена.

Надяваме се изброените съвети за избор на куфар за пътуване, да ви бъдат полезни за вашата следваща дестинация в България, Европа или широкия свят на мечтите ви.