Press "Enter" to skip to content

Коледа и Нова година в планински курорт – защо не

Най-хубавото време, безспорно е времето по Коледа и Нова година, когато празнуваме семейни празници, отдаваме се на почивка, хубава храна и отделяме време за любимите си хора. Неслучайно съществуват толкова много разкази, романи и филми на тема коледен дух, посрещане на новата година, очакване на подаръци и коледни партита, очакване на коледното чудо.

Въпреки че голяма част от хората твърдят, че това приповдигнато настроение понякога им идва в повече и че суетата и купуването на храна и подаръци са ненужни, в повечето случаи същите тези хора са най-шумни и весели на фирменото парти и затрупват с подаръци и лакомства децата си.

Защо да посрещнем Нова година в планината

Истината е, че всеки един празник заслужава нашето внимание, радостно настроение и най-вече време, прекарано не в работа или ремонт на дома, а в разговори със семейството, срещи с приятели, пътуване и опознаване на нови кътчета на страната и чужбина.

Да се възползвате от почивните дни и коледната ваканция на децата е повече от задължително, ако държите да си подарите време за себе си, да се насладите на зимата и да направите нещо ново и различно. Със сигурност посрещането на Новата година в планината ще бъде запомнено и позитивно изживяване, ако предварително се информирате и изберете най-доброто място за вас и семейството ви. На българския пазар има достатъчно сайтове и каталози с хотели, където може да потърсите своята оферта за незабравимо посрещане на Новата година в България. Нашето семейство и приятели вече се ориентирахме и следим за най-изгодната оферта в сайта на onfire.bg. И вие може да погледнете тук: https://www.onfire.bg/bg/offers/category/141/Nova-Godina-141.html

В планината на Нова година - защо не

Разбира се, има два начина да отпразнувате отиващата си година. Единият е свързан с добре познатото и поредно преяждане и препиване на отрупаната маса.
Другият е именно да опитате нещо различно.

Най-лесният начин да превърнете празниците в необикновено и запомнящо се събитие, е като се посветите на екскурзии и прекарате декемврийски празници на планина.
Планината и пътуването към нея са чудесна идея, както за вашата почивка, така и за детската ваканция през мразовитата зима.

Не се страхувайте да заведете семейството сред снежните красоти на родните планини. Това ще остави в тях незабравими спомени, ще ги закали физически, ще ги избави от дихателни проблеми, хрема, ще подобри апетита и тонуса им, ще подобри съня и здравето им.

За щастие, повечето хотели в родните планински курорти предлагат пълен набор от туристически услуги, отлична храна и всичко, което можете да очаквате по отношение на детска анимация, кътове за игра, спорт и развлечения за най-малките. Така и вие самите ще имате време за отдих, приятни емоции и ще се почувствате разтоварени от стреса, освежени и много по-енергични и тонизирани от обикновено.

Ако се чудите на къде да се отправите по време на зимните празници, има доста атрактивни оферти за почивки в Боровец, Банско и Пампорово, които може би ще грабнат вашия интерес.

Не се колебайте да започнете курс по ски, да поплувате, да предприемете зимно приключение в планината. Ако имате подготовка, екип, водач и времето го позволява, можете да прекарате незабравими мигове сред природата и да се почувствате като нови.

Незаменимото усещане, че сте се наслаждавали и поглъщали от хармонията и спокойствието на зимната планина ще ви „държат“ доста време. Благотворното въздействие на чистия въздух и приятната обстановка определено ще подобри настроението и начина, по който възприемате света.

Ако страдате от прекалено вглъбяване в себе си и не искате да се отдавате на равносметки на прага на новата година, именно пътуването към планинските върхове ще ви спаси от мрачни мисли и констатации за живота, а приятния престой в хотела ще ви донесе чудесни спомени.

Даването на новогодишни обещания в празничната вечер отново може да бъде направено, на глас или наум, но с разликата, че когато го правите в нова обстановка, далече от рутината и ежедневието, това ще бъдат обещания, изпълнени с оптимизъм, надежда и желание да бъдат осъществени.

Обичайте себе си и посрещнете новата година като подарите на духа и тялото си едно релаксиращо и свежо зимно пътуване – това е повече от полезно както за вас, така и за децата ви.